کودکان دچار کمشنوایی مادرزادی، اکتسابی(کمشنوایی هایی که بر اثر عوامل مختلف محيطی از جمله ضربات، عفونتها و. . . ايجاد می شود) در صورت داشتن شرايط عمل ميتواند با استفاده از پروتز کاشت حلزون شنوایی، توانایی يادگيری گفتار و شنيدن صدا را پيدا کنند.
کسانی که از پروتز کاشت حلزون استفاده میکنند در پشت گوش خود يک ميکروفن و دستگاه پردازشگر سيگنال دارند.
سنجش شنوایی در کرج
اين دستگاه پردازشگر سيگنالها را از طريق پوست به قطعهای که با جراحی روی استخوان جمجمه گذاشته شده است، فرستاده و سيگنالها از طريق سلولهای ماستوييد و گوش ميانی به سمت گوش داخلی رفته و وارد حلزون شنوایی می شوند و در داخل حلزون شنوایی، با ايمپالسهای خود، مستقيماً عصب شنوایی را تحريک می کنند. حاصل اين کار توانایی شنيدن صدا است.
سمعک
کليه افرادی که تحت عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی قرار می گيرند می بايست در کلاسهای آموزشی و توانبخشی شنيداری بعد از عمل که توسط متخصصان توانبخشي شنيداری، شنوایی شناسان و گفتار درمانگرها برگزار می شود، شرکت کنند.
خرید سمعک
به اعتقاد برخی کارشناسان در دستيابی به نتيجه مطلوب بعد از عمل جراحی، شرکت در کلاسهای آموزشی، توانبخشی، شنيداری میتواند تا 50 درصد نقش داشته باشد. تاکنون در دنيا بيش از 60 هزار نفر تحت عمل جراحی کاشت حلزون شنوايی قرار گرفتهاند.