کاربرد تست شنوایی سنجی
شنوایی سنجی ,سنجش شنوایی ,سمعک ,سمعک در کرج, فروش سمعک در کرج
از شنوایی سنجی در شرایط مختلفی استفاده می شود که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- به منظور ارزیابی کم شنوایی در هر کسی که متوجه مشکلات شنوایی دائم در یک یا هر دو گوشش شده باشد یا در فهمیدن کلمات در گفتگو مشکل داشته باشد.
- در تعیین نوع و میزان افت شنوایی (رسانش، حسی-شنوایی یا هر دو).
- غربال نوزادان و کودکان برای مشکلات شنوایی که می تواند با توانایی یادگیری، سخن گفتن و فهم زبان تداخل داشته باشد.
- به منظور غربال کم شنوایی در افرادی که مادام در معرض صداهای بلند هستند یا داروهای خاصی مثل جنتامایسین را مصرف می کنند.
شنوایی سنجی ,سنجش شنوایی ,سمعک ,سمعک در کرج, فروش سمعک در کرج
آمادگی برای تست شنوایی سنجی گوش
اغلب نیاز به آماده سازی خاصی برای شنوایی سنجی نیست. این آزمایشات بسیار ایمن بوده و عوارض حاصل از آن بسیار نادر است. اگر تشخیص داده شده که گوش شما موم دارد احتمالا قبل از تست این موم باید برداشته شود تا تداخلی با نتایج ایجاد نکند. اگر شما یا کودکی که از او آزمایش گرفته میشود دچار سرماخوردگی یا عفونت گوش هستید حتما به متخصص خود اطلاع دهید چون می تواند با نتایج تداخل داشته باشد.
شنوایی سنجی ,سنجش شنوایی ,سمعک ,سمعک در کرج, فروش سمعک در کرج
آزمونهای غربالگری شنوایی سنجی نوزادان
آزمون غربالگری شنوایی سنجی برای نوزادان تقریبا در همهجای دنیا امری رایج و اجباری است. این آزمونها به عنوان بخشی از آزمونهای ضروری بهعملآمده از نوزادان قبل از ترخیص آنها از بیمارستان به شمار میروند. به صورت خاص، دو نوع آزمون شنواییسنجی برای نوزادان وجود دارد که هر دو نوع کاملا بدون درد هستند و در زمان خوابیدن نوزاد میتوانند انجام شوند.
شنوایی سنجی ,سنجش شنوایی ,سمعک ,سمعک در کرج, فروش سمعک در کرج
آزمون انتشار اتوآکوستیک یا (OAE)
این آزمون سنجش شنوایی به ضبط صداهای بسیار ضعیفی میپردازد که گوش داخلی در پاسخ به صداهای تولید شده توسط گوشی مخصوص قرار گرفته در گوش نوزاد، تولید میکند. این آزمون بر روی هر دو گوش انجام میشود و اگر نوزاد این تست را با موفقیت سپری کند، به منزله این است که گوش داخلی نوزاد قادر به دریافت صوت است.
شنوایی سنجی ,سنجش شنوایی ,سمعک ,سمعک در کرج, فروش سمعک در کرج
این آزمون عملکرد عصب شنوایی و پاسخ آن به صداهای ایجاد شده توسط گوشی مخصوص ذکر شده را مورد بررسی قرار میدهد. این آزمون از آزمون قبلی کاملتر است اما نیاز به اتصال چند الکترود به سر نوزاد دارد (نصب الکترود ها بدون درد بوده وبراحتی انجام می شود). این آزمون بر روی هر دو گوش انجام میشود و پاس کردن آن به معنی این است که مغز نوزاد قادر به دریافت صوت است.
شنوایی سنجی ,سنجش شنوایی ,سمعک ,سمعک در کرج, فروش سمعک در کرج
آزمون کورتیکال شنوایی (CAEP)
جدیدترین روش سنجش شنوایی و تست شنوایی نوزادان و کودکان با استفاده از روش آنالیز پتانسیلهای برانگیخته کورتیکال شنوایی – که اصطلاحا به آن CAEP نیز گفته می شود، انجام می گیرد. در این آزمون، الکترودهایی بر روی سر نوزاد و یا کودک قرار می گیرد و سپس محرک های صوتی از طریق بلندگوی مخصوص آزمون( ACA) و یا از طریق مبدلهای کوچک که در گوش نوزاد قرار می گیرد (CTE)، ارسال می شود و پاسخ بخش کورتیکال شنوایی مغز به این محرک ها ثبت می شود. بزرگترین مزیتی که آزمون کورتیکال نسب به آزمونهای دیگر دارد این است که می توان آزمون را در حالی که کودک و یا نوزاد سمعک بر روی گوشش دارد، انجام داد و به عبارتی دیگر، تست کورتیکال تنها آزمونی است که می توان به کمک آن به تنظیم دقیق بهره سمعک مورد نیاز برای افت شنوایی کودک و یا نوزاد پرداخت.
لازم به ذکر است که اندازه گیری های کورتیکال قبلا در لابراتوار های تحقیقاتی انجام می شد که با طراحی و ساخت دستگاه HearLab توسط لابراتوار های ملی آکوستیک استرالیا، امکان ارزیابی و تست شنوایی پیشرفته کورتیکال در سطح کلینیکی با هزینه کمتر میسر گردید.
تعداد قابل توجهی از نوزادان در اولین آزمون غربالگری شنوایی سنجی خود ناموفق هستند که این موضوع به دلیل این است که مایعی که پس از تولد در گوش قرار داشته، هنوز به طور کامل تخلیه نشده است و برای شنوایی سنجی ایجاد اشکال میکند. در صورتی که نوزادی از اولین آزمون غربالگری شنوایی سنجی خود موفق بیرون نیاید، آزمون مجددی برای او برنامهریزی میشود تا بعد از چند هفته مجددا اقدام به بررسی شنوایی نوزاد شود. پس از انجام آزمون دوم، این بار تعداد زیادی از نوزادان به راحتی موفق به پاس کردن آن میشوند اما در صورتی که نوزادی در آزمون دوم خود نیز موفق عمل نکند، متخصص شنوایی بلافاصله اقدام به انجام آزمونی جهت تعیین علت مشکل به وجود آمده و مشخصکردن وضعیت شنوایی نوزاد خواهد نمود.
شنوایی سنجی ,سنجش شنوایی ,سمعک ,سمعک در کرج, فروش سمعک در کرج
تست شنوایی سنجی گوش تستی است که باید جدی گرفته شود. از نوزادی تا پیری باید مراقب شنیدن خود باشیم. اگر گوش درد داریم یا نیمشنویم یا حتی بد می شنویم باید سریعا به پزشک مراجعه کنیم و تست شنوایی سنجی گوش بدهیم تا مبادا به مشکل بر بخوریم و کر شویم.