ورود آب به تمامی دستگاههای الکترونیکی باعث آسیب رسیدن به دستگاه می شود که سمعک هم از این قاعده مستثنی نبود که البته امروزه با وجود تکنولوژی های پیشرفته این مشکل تا حدود زیادی برای افراد کم شنوا حل شده است.
نکته قابل توجه اینکه سمعکها ضدآب نیستند، بلکه مقاوم به آب هستند.
ویژگی مقاوم به آب هم فقط برای سمعکهای پشت گوشی و سمعکهای رسیور داخل کانال (RIC) است و سمعک ضدآب نامرئی یا مقاوم به آب نامرئی وجود ندارد.
درجه حفاظت (Ingress Protection or IP) بیانکننده میزان مقاومت وسایل الکترونیک در برابر نفوذ گرد و غبار و آب است. کد “IP” شامل دو عدد میباشد.
عدد اول نشاندهنده میزان مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار است و این عدد بین صفر تا 6 است، عدد 6 نشاندهنده بالاترین میزان مقاومت در برابر گرد و غبار است.
عدد دوم نشاندهنده میزان مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ آب است و این عدد بین صفر تا 8 است، عدد 8 نشاندهنده بالاترین میزان مقاومت در برابر رطوبت و نفوذ آب است.
همه سمعکها با IP 67 یا IP 68 به عنوان سمعک ضد گرد و غبار طبقهبندی میشوند.
عدد 6 یعنی درصورتیکه وسیلهای به مدت 8 ساعت در محفظه گرد و غبار قرار بگیرد، گرد و غبار در آن نفوذ نمیکند.
عدد 7 و 8 نشاندهنده وسایل مقاوم به آب هستند. برخی از سمعکها دارای IP 67 یا IP 68 هستند. کد IP 67 بیانگر این است، که گرد و غبار در سمعک نفوذ نمیکند و اینکه شما میتوانید آن را به مدت 30 دقیقه تا عمق یک متری زیر آب ببرید.
کد IP 68 یعنی گرد و غبار در سمعک نفوذ نمیکند و اینکه شما میتوانید تحت شرایطی که توسط تولیدکننده سمعک مشخص میشود، آن را در عمق بیشتر از یک متر و به مدت طولانیتر زیر آب ببرید. یعنی وسیله مورد نظر بدون هیچگونه منفذی درزبندی شده است.
بااینحال، در برخی از وسایل، آن بدین معنی است که آب میتواند نفوذ کند، اما فقط در حالتی که به وسیله آسیب نمیزند.
سمعک ضد آب
از سمعک مقاوم به آب هنگام دوش گرفتن و شنا کردن نباید استفاده کرد، برای اینکه حتی سمعکهای دارای کد IP 68 به معنای واقعی ضدآب نیستند.
بااینحال، مفهوم این کدها این است، که اگر سمعک شما به طور ناگهانی داخل ظرفشویی یا دستشویی افتاد، در معرض باران شدیدی قرار گرفتید، یا برای مدت کوتاهی با سمعک زیر دوش آب رفتید، درصورتیکه سمعک را کاملا خشک کنید، این موارد به عملکرد سمعک شما آسیبی نمیزنند.
بااینحال، مفهوم این کدها این است، که اگر سمعک شما به طور ناگهانی داخل ظرفشویی یا دستشویی افتاد، در معرض باران شدیدی قرار گرفتید، یا برای مدت کوتاهی با سمعک زیر دوش آب رفتید، درصورتیکه سمعک را کاملا خشک کنید، این موارد به عملکرد سمعک شما آسیبی نمیزنند.
زمان استفاده از سمعک ضد آب
در زمان داشتن تعریق فراتر از حد معمول
در زمان بارش باران
زمان شنا کردن در استخر و دریا
قرارگرفتن در معرض گردو غبار
سرومن یا جرم گوش
زندگی در مناطق که آب و هوایی با رطوبت بالا دارند.
محافظت از سمعک در برابر گرما، رطوبت و آب
تابستان به معنای هوای گرم، عرق کردن و شناست. بااینحال، تابستان میتواند زمانی برای خرابی سمعکهای شما نیز باشد. در این بخش نحوه محافظت از سمعک و چگونگی مقاومت سمعکها در برابر این عوامل ارائه شده است.
در تابستان شما قطعاً عرق میکنید، صرف نظر از اینکه به مسافرت میروید یا نه. اگر در کنار استخر یا ساحل هستید، باید درمورد کرم ضدآفتاب، آب و گرما نیز نگرانی داشته باشید. در چنین مواقعی، سمعکهای شما ممکن است باعث نگرانی شوند. خطاها و مشکلات زیادی ممکن است رخ دهد، بهویژه اگر سمعکهای شما خیس یا بیش از حد گرم شود.
احتیاط، سلاح اصلی شما در برابر این خطرات است، اما میتوانید به دنبال سمعکهای مقاومتری نیز باشید. در این مقاله چگونگی محافظت از سمعک در برابر این عوامل و اینکه چگونه سمعکهای مقاوم به آب ممکن است در آینده شما را از مشکلات حفظ کند، مطرح میشود.
خرید سمعک
اگر قصد سفر به شهرهای ساحلی را دارید یا فقط برای روزهای گرم برنامهریزی کردهاید،
موارد محدودی وجود دارد که میتواند به سمعک آسیب برساند، اما بسیاری از آنها قابلاجتناب هستند.
- از رطوبتگیر استفاده کنید. تابستان به معنای گرما و رطوبت است و خشک شدن سمعک در معرض هوا در طول شب کافی نیست. رطوبتگیرها میتوانند روش خوبی برای اطمینان از اینکه سمعکهای شما خشک میمانند باشند. فقط در پایان روز آنها را روی رطوبتگیر گذاشته و با خیال آسوده استراحت کنید.
- مطمئن شوید که یک جعبه نگهداری سمعک دارید. اگرچه ممکن است عادت کرده باشید که سمعکهای خود را در هرمکانی که به نظر بیخطر میآید نگهدارید، اما ممکن است یک جعبه نگهداری مشخص برایتان سودمند باشد. آنها از سمعکهای شما در برابر شن و آب محافظت میکند، که اگر قصد رفتن به ساحل را دارید، بسیار ضروری است.
- سمعکهای خود را در معرض آفتاب قرار ندهید. اگر قصد شنا دارید، قطعاً باید سمعکهای خود را بیرون بیاورید، اما گذاشتن آنها در معرض آفتاب گزینه بهتری نیست. اگر میتوانید آنها را در خانه یا اتاق هتل قرار دهید.
- سمعکهای خود را پس از استفاده تمیز کنید. گوشهای شما عرق میکند و سمعکها نیز عرق را جذب میکنند. در پایان روز حتما سمعکهای خود را پاک کرده و تمیز کنید.
- از گذاشتن سمعک در اتومبیل خودداری کنید. همه ما خطرات ناشی از گذاشتن حیوانات خانگی یا کودکان در اتومبیلهای گرم را میدانیم، اما درمورد سمعکها چطور؟ وسیله نقلیه شما ممکن است بسیار گرم شود، بنابراین سمعکهای خود را در داشبورد اتومبیل قرار ندهید.
- گوشهای خود را بعد از شنا خشک کنید. قبل از قرار دادن سمعک، گوشهای خود را دوباره بررسی کنید. سر خود را خم کنید، گوشهای خود را خشک کنید و از یک محلول الکلی برای خارج کردن آبی که به مدت طولانی در گوش مانده است، استفاده کنید.
- سمعکهای خود را بهصورت حرفهای تمیز کنید. پس از هرمسافرت یا برخورد نزدیک با آب یا شن و ماسه، سمعکهای خود را برای مراقبتهای ویژه نزد شنواییشناس ببرید. به عبارت دیگر: از یک متخصص بخواهید آنها را بررسی کرده و برای شما تمیز کند. اگر آسیب ناشی از شن و ماسه یا آب وجود داشته باشد، او میداند که چه کاری انجام دهد.
مزیت باتریهای لیتیوم-یون
اگر از سمعک با باتریهای یکبارمصرف استفاده میکنید، احتمالاً دردسر باتری سمعک روی-هوا (Zinc-Air) را درک میکنید. در طول تجربه استفاده از سمعک، تعدادی از آنها را خواهید داشت و قرار دادن باتریهای قابل تعویض، تا حدی طراحی سمعک شما را پیچیده میکند. باتری باید داخل سمعک قرار بگیرد و محفظه باید بزرگ بوده و بهراحتی باز شود.
در مقایسه با سمعکهای مرسوم، بسیاری از سمعکهای قابلشارژ کوچکتر، فشردهتر و مقاومتر نسبت به آسیب آب هستند. با ورودیهای کمتر، قسمتهای کمتری برای نفوذ آب وجود دارد. این مسئله مزیتی بزرگ در طول تابستان است، زمانی که عرق و آب نگرانیهای جدی تلقی میشوند.
سمعکهای قابل شارژ برای ماههای زمستان نیز بهتر هستند. باتریهای سمعک روی-هوا در اثر قرار گرفتن در معرض هوای سرد و مرطوب به طرز آشکاری دچار مشکل میشوند و این مسئله میتواند برای کسانی که زمستانهای سختی را سپری میکنند، مشکل جدی ایجاد کند. دست سرد نیز تعویض باتری را دشوار میکند و اگر مرتب از سمعک استفاده میکنید، تقریبا خیلی زود از باتریهای یکبارمصرف استفاده خواهید کرد. سمعکهای قابلشارژ در ماههای تابستان و زمستان مزیتی را به شما ارائه میکنند و به شما توانایی لازم برای ادامه زندگی میدهند.
برخلاف تصور عمومی، چیزی بهعنوان سمعک ضدآب واقعی (waterproof) وجود ندارد. تفاوت مهمی بین مقاوم در برابر آب (water resistant) و ضدآب وجود دارد و تمییز این دو از هم مهم است. اگرچه سمعکهایی که در برابر آسیب ناشی از آب مقاوم هستند، دوام بیشتری دارند، اما این به این معنی نیست که میتوانید آنها را در معرض خطر قرار دهید بلکه فقط به این معنی است که در مواقع اورژانسی یا تصادف، لازم نیست بترسید و نگران باشید.
بهعنوان نمونه، اگر با سمعکهای خود برای مدت کوتاهی دوش بگیرید، اشکالی ندارد، اما شنای طولانی مدت در استخر یا دریا ممکن است باعث آسیب شود. پوششهای ضدآب و باتریهای لیتیوم-یون سمعکهای شما را مقاومتر میکند، اما آنها را نفوذناپذیر نمیکند. شما همیشه باید به فکر سمعکهای خود باشید، اما ویژگیهای مقاوم و بادوام باعث کاهش استرس شما میشود.