تاریخچه ی رشته ی شنوایی سنجی
در جنگ جهانی دوم سربازانی که دچار مشکل شنوایی میشدند، به متخصص های شنوایی شناس مراجعه میکردند.در دهه ی 40 میلادی ، شنوایی شناسی آکادمیک شد و هم اکنون امکان تحصیل تا مقطع دکترا در دانشگاه های جهان فراهم است.
سمعک در کرج
در ایران در سال 1352 در دانشگاه ملی (شهید بهشتی)مقطع کاردانی این رشته تاسیس شد. در سال 1355 مقطع کارشناسی در دانشکده ی علوم توانبخشی، برای اولین بار شروع به پذیرش دانشجو نمود. مقطع کارشناسی ارشد این رشته اولین بار در سال 1371 راه اندازی گردید .
دروس تحصیلی رشته ی شنوایی سنجی
رشته ی شنوایی سنجی هم اکنون در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو میپذیرد.طول مقطع کارشناسی 4 سال بوده و تعداد وحد های آن، 130 واحد است.دروس این رشته را میتوان به دو بخش دروس پایه و تخصصی تقسیم بندی کرد.
که دروس پایه شامل مواردی همچون:علوم تشریح و فیزیولوژی گوش و حلق وبینی، تشریح و فیزیولوژی سر و گردن، میکروبیولوژی، روانشناسی عمومی، فارماکولوژی، مبانی علم گفتار، کمک های اولیه، بافت شناسی و آسیب شناسی عمومی، آواشناسی، اصول توانبخشی و اکوستیک و … است.
و دروس تخصصی مواردی از قبیل : مبانی علم شنوایی، آناتومی و فیزیولوژی دستگاه شنوایی و تعادل، بیماری های گوش و روش های درمان آن، رشد طبیعی گفتار و زبان و اختلالات آن، ارزیابی تکمیلی شنوایی، بیماری های مغز و اعصاب، فیزیوپاتولوژی اختلالات شنوایی و اکوستیک، رادیولوژی سر و گردن، شنوایی شناسی تشخیصی، مبانی تعادل، اختلالات ارتباطی افراد کم شنوا، تجویزسمعکو ارزیابی سمعک و سایر وسایل شنوایی و بیماری های اطفال و … است.