سمعک وسیله الکترونیکی بسیار پیشرفتهای است که مستقیماً در پیشبرد ارتباط کاربر آن با اطرافیان) خانواده، همکاران، دوستان (و در عین حال محیط اطراف تأثیرگذار است. سمعکها از نظر شکل ظاهری و مهمتر از آن از نظر مدارات داخلی تفاوتهای گوناگونی دارند؛ بنابراین انتخاب یک سمعک خوب و مناسب به عوامل متعددی بستگی دارد از جمله این عوامل میتوان به مشاوره با یک شنواییشناس مجرب اشاره کرد.
بهترین فرد برای ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک متخصص شنواییشناس است که با علم بر این موضوع میتواند در انتخاب سمعک مناسب کمک کند. در زمینه شنواییشناسی کودکان، حساسیت بیشتر است زیرا کودکان نمیتوانند مشکلات شنیداری خود را بیان کنند از این رو توجه والدین به کیفیت شنوایی کودک بخصوص در زمینه حرف زدن و توانایی ارتباط برقرار کردن وابسته به تنظیم درست سمعک و ارزیابیهای متدام در طول سالهای کودکی است.
نکاتی در خصوص خرید سمعک
- قدم اول : جهت تایید کم شنوایی و بررسی میزان افت شنوایی به متخصص شنوایی شناس مراجعه کنید.
- قدم دوم : چنانچه شنوایی شناس تنها راه کمک به شما را سمعک بداند، باید برای خرید و انتخاب سمعک مناسب اقدام کنید. شنوایی شناس بر اساس میزان کم شنوایی شما، سمعک مناسب را تجویز خواهد کرد.
- قدم سوم : انتخاب سمعک
جهت انتخاب مناسب ترین سمعک به سه نکته توجه کنید :
- نمای ظاهری و اندازه سمعک
- تکنولوژی سمعک
- قیمت سمعک
نکات قابل توجه در انتخاب نمای ظاهری سمعک
مقدار کم شنوایی : با بالا رفتن میزان کم شنوایی بطور معمول سایز سمعک مورد نیاز بزرگتر خواهد شد.
اندازه کانال گوش : با بزرگتر و طولانی شدن کانال گوش، سمعک قوی تری را می توان در گوش جای داد.
انجام کارهای دستی ظریف : استفاده از سمعک های ظریف تر نیازمند به بینایی قوی و عدم لرزش دست می باشد.
نکات قابل توجه در انتخاب تکنولوژی سمعک و مدارهای لازم
به منظور انتخاب تکنولوژی به کاررفته در سمعک آگاهی از سبک زندگی، وضعیت و نوع کم شنوایی شما نیز باید مورد توجه قرار گیرد. شوایی شناس شما با در نظر گرفتن مواردی همچون شیب منحنی کم شنوایی (ادیوگرام)، درصد تشخیص گفتار، مقدار کم شنوایی و غیره، تنها فردی است که می تواند در انتخاب سمعک به شما کمک شایان توجهی نماید.
- قدم چهارم : قالب گیری سمعک
قالب گوش شما توسط شنوایی شناس تهیه و برای ساخت قالب نهایی به لابراتوار ارسال خواهد شد. تعویض قالب سمعک های پشت گوشی از داخل گوشی راحت تر است به همین منظور برای کودکان تا دوسالگی به علت رشد کانال گوش، سمعکهای پشت گوشی توصیه می شود. همچنین قالب های سخت و شفاف بهداشتی تر هستند و از ماندگاری طولانی تری نسبت به قالب های نرم برخوردارند.
- قدم پنجم : تنظیم سمعک توسط شنوایی شناس
تنها انتخاب سمعک کافی نیست، سمعک شما باید توسط شنوایی شناس تنظیم شود. اگر از کیفیت سمعک راضی نیستید، توجه داشته باشید که سمعکهای دیجیتال برای انواع مختلف کم شنوایی قابل تنظیم هستند و برای رسیدن به یک تنظیم ایده آل، ممکن است نیاز داشته باشید تا چندین بار به شنوایی شناس مراجعه کنید. پس از تنظیم سمعک توسط شنوایی شناس به نکات زیر توجه کنید:
در سه روز اول، سمعک را در محیط های ساکت (ترجیحا منزل) به مدت دو تا سه ساعت در روز استفاده کنید.
به تدریج، ساعت استفاده از سمعک خود را افزایش دهید.
صبور باشید و اجازه بدهید که به سمعک و صداهایی که مدتی است از شنیدن آن محروم بوده اید عادت کنید.
یک دفتر یادداشت روزانه برای ثبت تجربیات خود بعد از سه تا چهار روز اول داشته باشید و هرگونه مشکل و نگرانی را در قرار ملاقات بعدی با شنوایی شناس گزارش کنید.
خرید سمعک
بعد از اینکه با نکات قبل از خرید سمعک آشنا شدید، نیاز است که به یک سایت اینترنتی معتبر مثل مهرگان سمعک بروید و انواع مختلف سمعک ها را بررسی کنید و طبق شرایط خود یکی از آنها را انتخاب کنید.
سمعک هایی که در این فروشگاه به فروش میرسند، دارای ضمانتنامه و گارانتی هستند و از نظر کیفیت سطح بسیار بالایی دارند. تنوع قیمت و مدل سمعک ها هم در مهرگان سمعک بسیار بالاست و میتواند هر سلیقهای را با هر میزان بودجهای پوشش دهد. کافیست همین حالا به سایت مهرگان سمعک بروید و سمعک مدنظر خود را سفارش دهید تا در هرجای ایران که هستید، به صورت رایگان برای شما ارسال شود.